Verschillende maten en vormen Horeca parasols

  1. Home
  2. Parasols
  3. Verschillende maten en vormen Horeca parasols

Hoe kies je de juiste maat en vorm horeca parasol?

Een professionele parasol kopen voor je horecaterras is een serieuze investering. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is tussen de vele mogelijkheden de parasol te kiezen die het beste past bij jouw situatie. In onderstaand artikel helpen we je graag op weg.

De meest voorkomende parasolvormen zijn rond en vierkant, maar er zijn ook rechthoekige parasoldoeken verkrijgbaar. Om hierin een keuze te maken is het goed om een schets te maken van je terras met het aantal vierkante meters, de windrichting en waar de zon normaliter staat. Bedenk ook of er plek is voor de parasolmast en of je de parasolvoet in het terras wilt inbouwen of makkelijk verplaatsbaar wilt houden. Maak je over de kwaliteit van je parasol doek geen zorgen: al onze parasols zijn gemaakt van een zeer stevig doek met 300 gr/m2 en zijn voorzien van een beschermende PA- en Teflon Dupont behandeling. De coating zorgt niet alleen voor een bescherming tegen de zon, maar ook tegen vuil. Zo blijft het parasoldoek langer mooi.

Vierkante horeca parasol

Het voordeel van een vierkante parasol zijn de rechte zijdes, deze sluiten gemakkelijk aan op andere parasols, een muur of luifel. Bedenk bij het kiezen van de grootte van de parasol wel of je het hele terras overdekt wil hebben of juist maar een gedeelte hiervan. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het aantal bezoekers op je terras, de ene klant wil in de zon zitten en de andere in de schaduw. Wij adviseren je hier graag in. De afmetingen van vierkante horeca parasols verkrijgbaar bij ons zijn 3×3 meter, 4×4 meter en de 5×5 meter.

Ronde horeca parasol

Heb je een kleiner terras, zijn de tafels erg verspreidt of is er al veel schaduw door bomen of andere gebouwen? Dan kan een ronde parasol goed bij je terras passen. Het grote voordeel van een ronde parasol is dat deze op verschillende posities rond de tafel te plaatsen is. Een vierkante parasol kan bijvoorbeeld moeilijk op de hoek van een terras worden geplaatst. De afmeting van onze ronde horeca parasol is Ø 5 meter.

Rechthoekige horeca parasol

Parasols met een rechthoekig doek hebben dezelfde als de vierkante parasol met dat de rechte zijdes goed aansluiten op andere parasols, muren en luifels. Heb je een langwerpig terras? Dan past een rechthoekige parasol hier misschien het beste bij. De afmetingen van rechthoekige horeca parasols verkrijgbaar bij Horecaparasol-expert zijn 3×4 meter en 4×5 meter.

Hoeveel parasols heb je nodig?

Kies voldoende parasols om de mogelijkheid te hebben je terras zo volledig mogelijk te overdekken. Bij hoge temperaturen en hevige zon zoekt iedereen overdekking in de schaduw. En ook als het regent wil iedereen onder het waterdichte doek kunnen zitten, elke stoel die dan niet onder een parasol staat zal leeg blijven.

Parasol laten bedrukken

Wil je het parasoldoek laten bedrukken? Dat kan! Onze Karin parasols kan je bij ons laten bedrukken met bijvoorbeeld het logo of de naam van je zaak. De bedrukking kan alleen op de volants (de flappen) van de parasol. Omdat de Bella parasol geen volants heeft, kan deze niet bedrukt worden. Je kan bij het bedrukken ervoor kiezen om één kleur of verschillende kleuren te kiezen. 

Heb je advies nodig van een parasolexpert om tot een juiste keuze te komen? Wij staan bekend om onze vakkennis. Onze experts zitten bovenop de trends en denken graag met je mee om de parasol te kiezen die past bij jouw horecabedrijf.

Menu