De juiste horeca parasolvoet kiezen

  1. Home
  2. Parasols
  3. De juiste horeca parasolvoet kiezen

Hoe kies je de juiste horeca parasolvoet?

In wind en weer blijft een parasol zonder goede voet niet staan. Een omgewaaide parasol zorgt, naast een kapotte parasol, ook voor een gevaarlijke situatie voor jouw gasten. Daarom is het van belang dat de combinatie van parasol en parasolvoet klopt. Ben jij benieuwd hoe je de juiste voet koopt? Lees in de blog meer informatie over waar je op moet letten in jouw keuze voor een parasolvoet.

De voet wordt altijd apart van de parasol verkocht, hierdoor heb je de mogelijkheid een bijpassende voet te kiezen welke perfect in jouw terrassetting en wensen past. We hebben bij horeca parasol expert verschillende opties, zoals een ingebouwde parasolvoet, een kruisvoet met tegels of verrijdbare parasolvoet.

Het juiste gewicht

Bij het kiezen van een juiste parasolvoet moet je bedenken dat niet elke parasol hetzelfde is, de grootte van het parasoldoek speelt een grote rol. Hoe groter het doek, hoe meer wind de parasol vangt, dus hoe zwaarder de parasolvoet moet zijn. Een handige regel voor het kiezen van de parasolvoet is dat per vierkante diameter van de parasol je kunt rekenen met een tegengewicht van tien tot vijftien kilo. Het gewicht van een parasolvoet zit vaak ergens tussen de 20 kg en 150 kg. Het is belangrijk dat jouw parasol ook met een beetje wind blijft staan, maar het is niet de bedoeling dat je een onnodig zware parasolvoet aanschaft.

Inbouw parasolvoet

Krijgt de horeca parasol een vaste plek? Dan is de inbouwvoet ideaal. De afwerking van de ingegraven parasolvoet is het mooist en is dankzij de unieke vorm zeer sterk. De voet wordt ingegraven waardoor alleen de buis van de parasol boven de grond steekt. Dit zorgt voor meer stevigheid en de mogelijkheid de parasolvoet in jouw terras te verwerken. Ook is het handig dat de parasolvoeten eenvoudig te installeren en direct belastbaar zijn. Bij Okido hebben we twee varianten, de standaard parasolvoet voor onze parasols van 300×300 en de jumbo voor onze 400×400, 300×400, Ø 500 en 500×500 parasols.

Kruisvoet parasol

De tegelkruisvoet is een lichtgewicht voet die je moet verzwaren met parasolvoettegels van 50×50 cm. De parasolkruisvoet wordt gebruikt als de parasol een redelijk vaste plek heeft en niet vaak verplaatst hoeft te worden. Het gewicht van de tegels is afhankelijk van de grootte van het parasoldoek. Voor parasols met een diameter van 5 meter en vierkante parasols tot 4×4 meter moet dit minimaal 90 kg zijn. Voor vierkante parasols van 5×5 meter moet dit minimaal 120 kg zijn. De metalen kruisvoet is te gebruiken voor alle Karin en Bella parasols en heeft een mooie lichtgrijze kleur.

Parasolvoet op wielen

Door de 4 zwenkwielen is de parasolvoet ideaal als de parasol geen vaste plek heeft of als je de parasol ’s avonds bijvoorbeeld moet wegzetten. De mobiele parasolvoet is gemaakt van massief graniet, dit is luxer en mooier dan een parasolvoet van beton. De vierkante voet is voorzien van 4 zwenkwielen en is daarom gemakkelijk verrijdbaar. Alle zwenkwielen zijn geremd zodat de parasol stevig op de plek blijft staan. De voet heeft een gewicht van 120 kg en is geschikt voor alle Karin en Bella horeca parasols.

Persoonlijk advies

Heb je hulp nodig bij het vinden van de meest geschikte parasolvoet? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies of bekijk het aanbod parasolvoeten. 

Menu